Koha på Biblioteksdagarna - ett öppet bibliotekssystem i rampljuset

Nyligen ägde Biblioteksdagarna rum i Linköping och vi på imCode är otroligt glada över responsen vi fick från våra uppdragsgivare och bibliotekskollegor. Det var två inspirerande dagar där vi fick möjlighet att dela vår passion för Koha - det ledande öppna bibliotekssystemet på den svenska marknaden.

Koha - ett bibliotekssystem som gör skillnad

Under Biblioteksdagarna blev det tydligt att intresset för Koha är stort. Många fascinerande samtal kretsade kring Kohas förmåga att revolutionera biblioteksbranschen genom sin flexibilitet och anpassningsbarhet. Med Koha får bibliotek över hela landet möjlighet att forma sina digitala plattformar exakt efter sina behov och förväntningar.

En öppen revolution

Vi är stolta över att vara ett av de få företag på marknaden som erbjuder ett öppet bibliotekssystem utan dyra licenser. Detta innebär att våra kunder befrias från inlåsningar och kan fokusera på att skapa en unik biblioteksupplevelse för sina användare. Med öppna system får biblioteken möjlighet att vara självständiga och anpassa sitt system utan att vara låst till en enda enskild leverantör.

Fördelarna med Koha

Koha är inte bara en frigörande kraft för bibliotek, det erbjuder också en rad fördelar. För det första ger det fullständig kontroll över systemet, vilket möjliggör anpassningar och skräddarsydda lösningar. Dessutom möjliggör det kostnadsbesparingar, eftersom biblioteken inte behöver investera i dyra licenser. Koha har också en livfull gemenskap av utvecklare som ständigt förbättrar och uppdaterar systemet, vilket gör det till en framtidssäker investering. Och det bästa av allt - i grundkonfiguration fungerar Koha “out of the box”.

Tomas och Stina på Biblioteksdagarna

Koha på väg att förändra bibliotekslandskapet

Med Koha som ett ledande öppet bibliotekssystem ser vi en spännande framtid. Dess natur skapar möjligheter för samarbete, innovation och utbyte av idéer. Bibliotek kan dra nytta av att integrera Koha med andra digitala verktyg och tjänster, vilket öppnar upp för ännu mer dynamiska biblioteksupplevelser. Oavsett om det är i ett folkbibliotek, en skola eller ett specialbibliotek.

Framtiden med Koha

Vi på imCode är dedikerade till att fortsätta utveckla och förbättra Koha för att möta framväxande behov. Vi ser fram emot att fortsätta att vara en pålitlig partner för bibliotek runt om i landet och att fortsätta stödja resan mot en modern, öppen och anpassningsbar biblioteksupplevelse.

Vår vision är att fortsätta vara en kraft att räkna med. Vi kommer att fortsätta erbjuda innovativa lösningar och ständigt lyssna på önskemål och behov. Tillsammans med vår passion för öppen källkod och vår vilja att stödja biblioteken, är vi redo att stötta den digitala transformationen för att forma framtidens bibliotek.

Vill du veta mer om Koha och hur det kan förbättra ditt bibliotek, tveka inte att kontakta oss! Tillsammans kan vi skapa en framtid där biblioteken spelar en central roll i samhället genom att erbjuda tillgänglig och anpassningsbar kunskap för alla. Koha är vägen framåt för en modern och öppen biblioteksupplevelse.