imCode välkomnar sin nya VD – Tomas!

Sedan 1998 har Hillar Loor drivit it-företaget imCode från Gotland. Företaget har under åren utvecklats till Nordens största leverantör av öppna bibliotekslösningar. Nu väljer Hillar att lämna över stafettpinnen till Tomas Holasek som tar över VD-rollen för imCode fr.o.m. 1:a Maj.

– Det är dags att lämna över till en annan VD, säger Hillar. - Företaget måste utvecklas - och det krävs andra kompetenser nu. Tomas har över tjugo års erfarenhet som VD och inom ledande befattningar i olika branscher. Det gör honom till en mycket erfaren och kompetent ledare.

Det som verkar vara viktigast för Tomas är att se glädje och tillfredsställelse när människor tillsammans rör sig mot gemensamma mål. När vi frågar Tomas vad han brinner för svarar han:

– Välfungerande samarbeten och samskapanden! Jag har fått möjlighet att arbeta internationellt och det har gett mig en bred förståelse för vad som krävs för att lyckas. 

Genom mer än 20 års arbete som VD inom olika branscher både i Sverige och internationellt har hans utgångspunkt blivit att man når bättre resultat när man tar hänsyn till fler perspektiv än bara ens egna. Goda ideer finns överallt i en organisation. Därför är det bättre med öppenhet och dialog än att peka med hela handen. 

imCode har kommit till en punkt där bolaget expanderar snabbt vilket ställer helt nya krav på organisationen. Inte minst kvalitetsutveckling är viktigt! Och det är något Tomas verkligen har erfarenhet av.

Tomas och Hillar

– Det behövs en VD som är kunnig och erfaren inom kvalitetsutveckling, säger Hillar. - Tomas är den perfekta personen för detta. Jag är otroligt glad över att han vill ta över som VD efter mig. Själv är jag kvar ett tag till inom försäljning och i styrelsen.

Branschen och imCode är nya för Tomas. Och det kommer ta en del tid att förstå och komma in i verksamhetem. Men han är redo att ta utmaningen med ett leende. När vi frågar honom om hur han tänker arbeta säger han:

- Ta till vara mina tidigare erfarenheter. Undvika det som har fungerat dåligt, och bygga vidare på det som har fungerat bra!

Vi på imCode välkomnar Tomas! Med bred erfarenhet och engagemang för samarbete och samskapande, kommer han kunna leda imCode att ta stora kliv framåt. Vi kan nog se fram emot en spännande, givande och krävande resa tillsammans med vår nya VD.